Iklan

Isnin, 7 September 2015

7 Tahun Sahaja

Hello!!!

Wah.. rajin pulak aku bulan ni ya. Dah 3 post. Okaylah tu. Cover untuk bulan-bulan yang lepas. 

Okay.. Hari ni just nak cerita pasal aku. Takde review apa-apa ya. Sekarang ni fikiran aku sudah stabil. Finally aku rasa, aku betul-betul lupakan Y. Dia ada hidup baru sekarang so aku kena respect dia dan isteri dia. 

Aku bukannya nak cerita pasal Y dan his wife, tetapi pasal satu email yang aku dapat dalam bulan June yang lepas. E-mail tu agak personal. Dari seorang reader so dia probably akan baca post aku yang ni. E-mail dia banyak berkisar pasal kata-kata semangat. Aku memang down sangat masa tu. Walaupun aku memang dah prepare, tapi bila tengok gambar kahwin Y di Facebook Newsfeed, aku terus jadi emosi balik. Rasa nak terbalikkan katil, tumbuk kipas.. Aku ni jenis yang suka pendam. So bila meletup tu... Kebaboom jugaklah.

Then satu hari aku check e-mail. Ingat ke nak email novel kepada pembaca-pembaca yang request. Tapi aku perasan satu e-mail yang tak minta novel pun. Just nak bagi kata-kata semangat. Entah mengapa tangan aku ni gatal nak reply. Dari situ kami berbalas e-mail. 

Kami saling berbalas email. Dia minta nombor phone. Aku ni memang jenis payah sikit. Huhu.. Sampai satu bulan lebih jugak kami berbicara melalui e-mail, barulah aku bagi dia wechat ID.. Nombor telefon belum lagi.. Hehe. 

Dia banyak cerita pasal dia. Aku tak bolehlah nak share kat sini cuma apa yang aku boleh cakap dia sedang belajar di kolej di PJ dan baru berumur 22 tahun. Satu hari dia ajak aku keluar. Grr.. Aku ni penakut.. Seriously penakut. Kesemua bekas ex aku, aku actually kenal face to face, bukan dari alam maya. Dia cakap dia nak kenal aku dengan lebih dekat dan dia dah mula suka kat aku. I was like.... Ha... Sebab jujur aku cakap, aku tak pernah terfikir untuk couple dengan budak yang lebih muda dari aku. Even exes aku pun samada sama umur atau tua dari aku. Kat dalam kepala otak aku ni, Top kena lebih tua dari Bot.. Haha. Tak taulah siapa yang ajar aku falsafah ni.. Korang ada terpikir cam aku jugak ke?

So, aku bersetuju jugak untuk jumpa dia di Sunway Pyramid. 

Hari yang sepatutnya aku berjumpa dengan dia, aku ada majlis raya di sekolah. So cikgu-cikgu kena pakai baju melayu. Tapi aku bawa baju lain so kat Pyramid aku boleh ganti. After majlis di sekolah selesai, aku minta tolong rakan sekerja hantar ke Pyramid. Jalan agak jammed sebab petang. Ramai orang baru balik kerja dan jalan kat Bandar Sunway ni memang teruk sikit. Masa kawan aku drop, aku berjalan masuk ke dalam Pyramid dengan nervous. Rasa cam dah tua untuk keluar dating. Target aku nak ke toilet. Then aku sedar, plastik baju untuk dipakai tiada dalam tangan aku... Grrr... Terus aku call kawan aku, tapi dia cakap plastik tu tiada dalam kereta dia. 

Barulah aku sedar yang aku tertinggal plastik baju di office. Jam dah nak dekat jam 6. Walaupun tak jauh dari Pyramid tapi disebabkan jammed memang akan jadi lambat. Taxi pun tak nak ambik customer. Aku nekad, baju melayu pun baju melayu lah. 

Aku pergi toilet, terus sembur minyak wangi banyak2. Baju ni aku pakai sejak dari pagi lagi. Dahlah duk mengangkat meja dan kerusi. Peluh kot. Sampai kat tempat dijanjikan aku nampak dia dah sampai. Sebelum tu kami memang dah tgk gambar masing-masing. Dia macam terkejut jugak tengok aku pakai baju melayu. Aku cam biasalah walaupun nervous sempat lagi melawak. 

First date kami, okaylah.. Cuma aku memang tak selesalah sebab baju. Patriotik sangat kot. Bulan 8 tak masuk lagi. So berbalik kepada perbezaan umur.. So far dari segi communication, okay. Dia lagi berilmu dari aku. Jujur aku cakap, bab isu semasa aku memang fail... Huhu. So takde sangat masalah umur. Aku sendiri pun confused siapa yang umur 22, siapa yang 29... Hehe... 

Esok genap 3 bulan dari tarikh email dia yang pertama dari aku. So adakah kami couple sekarang? Huhu... Tak tahu.. Selain dari philosophy yang top should be older than bot, Aku ada satu lagi philosophy yang top should ask bot to be his boyfriend.. Haha.. Mengarut je aku ni... 

So far, kami kawan baik. Biarlah dulu... Aku pun baru keluar dari relationship yang agak lama (lebih dari 3 tahun) so relaks dulu.. 

Okay.. Ngantuk.. Esok UPSR... Aku tengah berdebar ni... Mcm aku pulak nak exam. 

Bye.

17 ulasan:

  1. Aku dah terhidu bau bunga2 cinta..

    First date berbaju melayu..melayu sungguh F.I..hehehe..ok ler tu,at least pakai baju.

    BalasPadam
  2. I pun ade falsafah yg sama dgn u lol.+ i mmg x minat pucuk muda.tp klu bdk tu matured ok kot.hmmm entahlah.

    BalasPadam
  3. I pun ade falsafah yg sama dgn u lol.+ i mmg x minat pucuk muda.tp klu bdk tu matured ok kot.hmmm entahlah.

    BalasPadam
  4. Falsafah kita sama. Tapi kalau dah jodoh, semuanya jadi ok...hehehe..

    BalasPadam
  5. Pucuk muda tu sebaya Nov. :)

    BalasPadam
  6. waaaaaa. tahniah tahniah... budak PJ? haha. UM ka tu? KAH KAH KAH

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah, aku harap kau okay sekarang...

    Philosophy top kene lagi tua dan top kene melamar bottom tu tak boleh pakai lah sayang.

    Siti Khadijah tua 15 tahun dari Rasulullah, dan Siti Khadijah sendiri yang melamar baginda. Chewah.

    Apa yang penting kat sini adalah find a man that can really make u happy, smile and laugh even he makes a stupid joke.

    BalasPadam
  8. you've been indoctrinated by some people.. hey, relax and do what you like..sometimes black is the new pink..cuba benda baru tak salah pun..glad that you're happy!!

    BalasPadam